Apart meeverzekeren van extreme sporten op reis

Apart meeverzekeren van extreme sporten op reis

Apart meeverzekeren van extreme sporten op reis

Hou je ervan om tijdens je vakantie je grenzen op te zoeken door extreme of gevaarlijke sporten te beoefenen? Zorg er dan wel voor dat je reisverzekering de risico’s hiervan dekt. Ga je een paar dagen wildwatervaren met een groep vrienden, dan regel je natuurlijk dat je deze dekking bij je reisverzekering hebt. Maar natuurlijk plan je niet altijd van tevoren dat je aan een bepaalde sport gaat doen. Het kan gebeuren dat je tijdens je vakantie opeens de kans krijgt om te gaan duiken of parachutespringen. Heb je dan geen dekking voor gevaarlijke sporten en gáát er onverhoopt iets mis, dan heb je een dubbel probleem.

Om welke sporten gaat het precies?
Onder gevaarlijke of extreme sporten verstaan reisverzekeraars doorgaans de volgende sporten:
• Parachutespringen
• Paragliden
• Hanggliding
• Zweefvliegen
• Delta- en ultralightvliegen
• Bergbeklimmen
• Grot afdaling
• Diepzeeduiken
• Wildwatervaren
• Raften
• Kiten
• Abseilen

Wintersport dekking of dekking extreme sporten?
Wanneer je een reisverzekering met wintersportdekking hebt, zijn risicosporten als skiën en snowboarden gedekt. Maar niet alle wintersporten vallen binnen deze dekking. Voor wintersporten met een verhoogd risico, zoals bijvoorbeeld ijsklimmen, bobsleeën, skispringen of heli skiën, zal je zeer waarschijnlijk ook nog een extra aanvullende dekking voor extreme sporten moeten afsluiten. Bij twijfel kun je altijd het beste je reisverzekeraar raadplegen.

Ongevallendekking niet van toepassing
Hou er ook rekening mee dat bij sommige verzekeraars de ongevallendekking uitgesloten kan zijn wanneer je meedoet met risicovolle sporten. Deze dekking houdt in dat je een uitkering krijgt in geval van blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval tijdens je reis of je vakantie. Zou je komen te overlijden, dan krijgen je nabestaanden een uitkering. Maar in dit geval wordt er dus niets uitgekeerd wanneer je door een ongeval tijdens het sporten blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Worden medische kosten vergoed door je zorgverzekering?
Eventuele medische kosten wanneer je gewond raakt bij het beoefenen van een extreme sport worden uiteraard gewoon door je zorgverzekering gedekt. Deze dekking is echter nooit hoger dan het maximale bedrag dat je in Nederland zou krijgen. Als je op vakantie bent in een land waar de zorgkosten hoger zijn, draai je dus zelf voor het verschil op. Deze extra kosten kun je wel vergoed krijgen door je reisverzekeraar. Maar je moet dan wel de dekking voor medische kosten én die voor gevaarlijke of extreme sporten hebben afgesloten.

Voor tips om veilig te sporten, neem een kijkje op Sportkleding.com.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.