Autovakantie en internationale pechhulp

Autovakantie en internationale pechhulp

Autovakantie en internationale pechhulp

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland, dan is een goede doorlopende of kortlopende reisverzekering met pechhulp onmisbaar. Hiermee ben je tijdens je vakantie verzekerd als je met pech langs de weg komt te staan. Je kunt in dat geval een beroep doen op de pechhulpservice van je verzekeraar. In eerste instantie zal die proberen je auto ter plekke te laten repareren. Als dat niet lukt, word je doorgestuurd naar een garage in de buurt. In de meeste gevallen zal er vervangend vervoer voor je geregeld worden wanneer je moet wachten tot je eigen auto klaar is, maar dat hangt van de exacte voorwaarden van je reisverzekering af.

Kijk uit dat je niet dubbel verzekerd bent
Ook veel autoverzekeraars bieden overigens een dekking voor hulp bij pech in het buitenland. Dus voordat je een aanvullend pakket voor internationale pechhulp bij je reisverzekering af gaat sluiten, is het verstandig om de polis van je autoverzekering eerst goed door te lezen. Het is natuurlijk zonde van het geld om dubbel verzekerd te zijn. Let wel goed op het dekkingsgebied van je autoverzekering. Over het algemeen maakt men onderscheid tussen dekking in Nederland of Nederland plús buitenland. Als je alleen binnen Nederland verzekerd bent, kijk dan eens wat voordeliger is: een aanvullend pakket bij je reisverzekering afsluiten of de dekking van je autoverzekering uitbreiden.

Automobilistenhulp
Verschillende reisverzekeringen bieden de dekking ‘automobilistenhulp’ aan. Die is nog wat uitgebreider dan alleen hulp bij pech onderweg. De hulp die je krijgt wanneer je auto kapot gaat tijdens je vakantie kan bestaan uit het slepen van je auto naar een garage in de buurt, het toesturen van onderdelen wanneer die in je vakantieland niet beschikbaar zijn en het regelen van vervangend vervoer. Maar ook rechtsbijstand bij het afhandelen van de schade na een botsing met een ander voertuig valt onder deze dekking.

Uitgebreide vergoedingen
Verder vergoedt je reisverzekering met automobilistenhulp ook de kosten voor het transport van je beschadigde auto terug naar Nederland of de kosten die je moet maken om je auto te laten vernietigen wanneer hij te zwaar beschadigd is. En ook als je extra verblijfskosten moet maken als gevolg van het uitvallen van je auto worden die vergoed. Uiteraard kunnen de voorwaarden en de hoogte van de vergoedingen per verzekeraar verschillen, zeker bij zaken als vervangend vervoer en de vergoeding van extra verblijfskosten. Het is dus altijd goed om verschillende verzekeraars te vergelijken.

Hoe het zit met je WA-verzekering in het buitenland lees je op de WAVIW website.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.