De juiste dekking kiezen bij een reisverzekering

De juiste dekking kiezen bij een reisverzekering

De juiste dekking kiezen bij een reisverzekering

Je gaat natuurlijk nooit op vakantie zonder een goede reisverzekering. Een reisverzekering dekt namelijk de kosten van een heleboel vervelende dingen die je op reis kunnen overkomen. Bovendien kun je in allerlei lastige situaties een beroep doen op de alarmcentrale van je reisverzekeraar, die je snel en deskundig helpt, zodat je zo snel mogelijk weer onbezorgd van je vakantie kunt gaan genieten. Een reisverzekering is dus onmisbaar, maar wat dekt hij nu eigenlijk precies? Hoewel dit natuurlijk per verzekeraar kan verschillen, kunnen we toch in grote lijnen wel de belangrijkste zaken op een rijtje zetten.

Bagage
Je bagage is verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. Ook contant geld en cheques kun je hiertegen verzekeren, bij sommige verzekeraars moet je hiervoor wel een aanvullende dekking afsluiten. De regel is wel dat de schade of het verlies niet door eigen schuld of nalatigheid is ontstaan. En ook in geval van diefstal, moet je er wel zelf alles aan gedaan hebben om dit te voorkomen. Had je je auto niet op slot gedaan en is nu je camera gestolen? Dan krijg je dus niets terug. Maar is je koffer zoekgeraakt op het vliegveld, dan krijg je daar wel een schadevergoeding voor.

Medische kosten
Het kan natuurlijk gebeuren dat je ziek wordt op vakantie of een ongeluk krijgt. In dat geval kun je een beroep doen op je reisverzekering om de medische kosten vergoed te krijgen. Beland je in het ziekenhuis of moet je voor behandeling eerder terug naar Nederland, neem dan direct contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. Zij regelen dan alle zaken voor je. Heb je een zorgverzekering met buitenlanddekking, lees dan goed de voorwaarden hiervan door. Vaak worden medische kosten door je zorgverzekeraar alleen vergoed tegen de Nederlandse tarieven. Is de zorg die jij nodig hebt in het buitenland duurder, dan draai je zelf op voor de meerkosten. Een goede reisverzekering vergoed deze meerkosten ook.

Overige zaken
Andere zaken die door je reisverzekering gedekt kunnen worden zijn bijvoorbeeld extra kosten die je moet maken wanneer je langer moet blijven dan gepland óf juist eerder terug naar huis moet als gevolg van een calamiteit. Of hulp bij pech onderweg, in de vorm van reparatie, vervangend vervoer voor de rest van je vakantie of voor de terugreis naar huis. Ook juridische hulp bij bijvoorbeeld een verkeersongeval kan door je reisverzekering geregeld en vergoed worden. En je kunt kiezen voor extra dekking voor extreme sporten of wintersport. De precieze dekkingen en voorwaarden kunnen per verzekeraar wel sterk verschillen. Bij de één zitten al heel veel zaken in een basispakket, bij de ander stel je zelf je eigen verzekering samen door modules te kiezen.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.