Doorlopende reisverzekering tussentijds wijzigen

Doorlopende reisverzekering tussentijds wijzigen

Doorlopende reisverzekering tussentijds wijzigen

Een doorlopende reisverzekering heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats is het natuurlijk erg gemakkelijk dat je hem maar één keer hoeft af te sluiten en dan standaard voor iedere vakantie of weekendje weg verzekerd bent. Bij een kortlopende reisverzekering moet je er toch elke keer weer speciaal voor gaan zitten. Daar komt nog bij dat wanneer je regelmatig korte tripjes maakt in een jaar of langer dan twee weken met je hele gezin op vakantie gaat, een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd al voordeliger is dan een kortlopende.

Doorlopende reisverzekering is niet tussentijds op te zeggen
Nadeel van een doorlopende reisverzekering is natuurlijk wel dat je er aan vast zit. Je sluit hem af voor een jaar en kunt niet tussentijds opzeggen. Dat kan pas aan het einde van het eerste jaar, met een opzegtermijn van een maand. Dat betekent dus dat je een jaar lang elke maand premie betaalt, ook al maak je uiteindelijk toch minder gebruik van de verzekering dan je van plan was. Een ander nadeel is dat je niet voor iedere vakantie dezelfde dekkingen nodig hebt. Wintersportdekking bijvoorbeeld gebruik je maar één keer per jaar, maar je betaalt dan de rest van het jaar iedere maand de premie voor deze aanvullende verzekering.

Modules ‘aan en uit zetten’
Bij de meeste reisverzekeraars heb je gelukkig wel de mogelijkheid om tussentijds dingen aan te passen. Zo kun je bij sommige reisverzekeringen bijvoorbeeld zelf je pakket samenstellen door modules te kiezen. Deze modules kun je dan ‘aan en uit zetten’. Wanneer je een module aanzet, gaat de dekking direct in. Zet je hem weer uit, dan betaal je nog een maand premie ervoor en dan wordt hij weer stopgezet. Op die manier betaal je dus nooit onnodig voor zaken die je niet meer nodig hebt.

Maximale flexibiliteit en nooit te veel betalen
Op dezelfde manier kun je bijvoorbeeld ook het dekkingsgebied van je reisverzekering aanpassen van Europa naar Wereld of andersom. Op deze manier heb je dus maximale flexibiliteit binnen je doorlopende reisverzekering. Ga je een weekendje raften of abseilen in de Ardennen, dan kies je voor de aanvulling voor extreme sporten. Ben je weer heelhuids thuis, dan zet je die gewoon weer stop. Moet je een maand later onverwachts naar een beurs of een congres in het buitenland, dan sluit je een aanvulling voor zakenreizen af. Op die manier ben je altijd verzekerd voor de zaken die je op dat moment nodig hebt, maar betaal je niet het gehele jaar onnodig premie.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.