Studeren in het buitenland? Vergeet je reisverzekering niet!

Studeren in het buitenland? Vergeet je reisverzekering niet!

Studeren in het buitenland? Vergeet je reisverzekering niet!

Tijdens je studie een tijdlang in het buitenland studeren of op stage is een kans die niet elke student krijgt. En als je de kans krijgt, grijp je die natuurlijk met beide handen aan. Er komt echter wel een heleboel bij kijken. Je moet allerlei zaken regelen, zoals onderdak, vervoer en natuurlijk wil je ook in het buitenland goed verzekerd zijn. Veel studenten denken dat een standaard reisverzekering voldoende dekking biedt tijdens een studie of stage in het buitenland. Maar dat is lang niet altijd zo.

Standaard reisverzekering niet voor studie
De meeste standaard reisverzekeringen bieden geen dekking, wanneer je niet op vakantie bent, maar op een zakenreis, studie of stage. Er is een aantal verzekeraars, bij wie je naast een doorlopende reisverzekering ook een aanvullende dekking af kunt sluiten, maar dat is niet bij alle verzekeraars het geval. Een ander probleem waar je vaak tegenaan loopt, is dat de duur van je studie of stage langer is dan de maximale verblijfsduur die de reisverzekering dekt. In dat geval kun je beter kiezen voor een speciale reisverzekering voor langere duur, zoals een Globetrotter verzekering.

Globetrotter reisverzekering
Een reguliere doorlopende reisverzekering heeft doorgaans een maximale verzekerde periode van 60, 90 of 180 dagen. Bij een Globetrotter reisverzekering kun je kiezen voor 1, 2 of 3 jaar. Bovendien biedt een Globetrotter reisverzekering ook de mogelijkheid om in het buitenland je ziektekosten volledig te verzekeren. Erg praktisch, omdat wanneer je ook gaat werken in het buitenland óf een betaalde stage hebt, je zorgverzekering in Nederland meestal wordt stopgezet. Dat maakt deze verzekering ideaal voor een studie of stage in het buitenland, maar bijvoorbeeld ook voor au pairs, vrijwilligerswerk of een wereldreis.

Zeer uitgebreide dekking
De dekking van een Globetrotter verzekering is zeer uitgebreid. De dekking vanuit het basispakket is doorgaans een stuk uitgebreider dan bij een gewone reisverzekering. Zo zijn bijvoorbeeld medische kosten en werelddekking al vanuit het basispakket meeverzekerd. Natuurlijk verschillen de exacte dekkingen per verzekeraar, evenals de premie. Het is dus altijd verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken. Een bekende aanbieder van Globetrotter reisverzekeringen is bijvoorbeeld Allianz.

Specifieke studie/stage reisverzekering
Naast een Globetrotter reisverzekering, bestaan er ook wel specifieke reisverzekeringen voor het verzekeren van studie, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Covered Abroad bijvoorbeeld heeft een speciale reisverzekering die hoge medische kosten dekt in landen als Australië, Canada en de VS. Op vergelijkingssites zoals reisverzekeringenvergelijken.net vind je meer informatie en kun je diverse verzekeringen vergelijken.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.