Vertraging: Wat vergoedt mijn reisverzekering?

Vertraging: Wat vergoedt mijn reisverzekering?

Vertraging: Wat vergoedt mijn reisverzekering?

Het is ontzettend vervelend wanneer je vakantie al direct begint met vertraging. Helaas kunnen er allerlei redenen zijn waarom je vliegtuig vertraagd is: slecht weer, stakingen, een ongeval. Zelfs de allerbeste kortlopende of doorlopende reisverzekering biedt meestal geen vergoeding voor de geleden schade vanwege gemiste reisdagen. Maar er is wel een oplossing om toch geld terug te krijgen.

Maak gebruik van je annuleringsverzekering
Wanneer je op vakantie gaat sluit je in combinatie met je reisverzekering over het algemeen ook een annuleringsverzekering af. Dat doe je om de kosten vergoed te krijgen als je onverhoopt je reis of een deel ervan moet annuleren. Je kunt een beroep doen op de annuleringsverzekering in drie situaties:
• Je hebt een reis geboekt, maar moet die annuleren, bijvoorbeeld omdat je ziek bent of vanwege een sterfgeval in je naaste familie.
• Je bent al op reis, maar moet onverwachts naar huis, bijvoorbeeld vanwege een ongeval.
• Je reis loopt forse vertraging op, buiten jouw schuld. Je vertrekt te laat en mist daardoor een of meerdere reisdagen.

Wanneer recht op schadevergoeding?
De meeste mensen weten wel dat je geld terugkrijgt in de eerste twee situaties, maar de derde is minder bekend. Toch heb je al recht op een schadevergoeding bij een vertraging van meer dan 8 uur. De meeste verzekeraars vergoeden bij vertraging één tot drie dagen van je totale reiskosten. De vertraging kan berekend worden vanaf het moment van vertrek vanuit Nederland of vanaf het moment van aankomst op de plaats van bestemming. Wanneer je vanaf een vliegveld in België of Duitsland vertrekt geldt dit als een vertrek vanuit Nederland, zolang het binnen een straal van 100 kilometer van de Nederlandse grens is.

Hoe wordt je schadevergoeding berekend?
Als je verzekeraar akkoord gaat met je claim krijg je een bedrag uitbetaald ter grootte van de reissom per dag. Dit is heel simpel uit te rekenen door de totale kosten van de reis te delen door het aantal dagen dat je op vakantie zou gaan. De vertraging wordt dan op de volgende manier vergoed: Een vertraging van 8 tot 20 uur geldt als één dag. Een vertraging van 20 tot 32 uur wordt als twee dagen gezien. En bij meer dan 32 uur vertraging krijg je drie reisdagen vergoed. Natuurlijk kunnen de exacte voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar verschillen. Vergelijk dan ook altijd meerdere verzekeraars voordat je een reisverzekering en annuleringsverzekering afsluit. Ook voor het vergelijken van een reisverzekering kunt u bij ons terecht.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.