Waar een reisverzekering afsluiten?

Waar een reisverzekering afsluiten?

Waar een reisverzekering afsluiten?

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering kun je met een gerust gevoel aan je vakantie beginnen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren? Dan wordt de schade vergoedt door de verzekeraar waar de reisverzekering is afgesloten. Het vinden van de goedkoopste reisverzekering blijkt echter nogal een opgave. Veel mensen zijn niet op de hoogte van het verschil tussen een kortlopende- en doorlopende reisverzekering en vaak wordt ook een reisverzekering en annuleringsverzekering al afgesloten tijdens het boeken van de reis. Wanneer je op deze manier de reisverzekering afhandelt, is er een grote kans dat je teveel betaald. Daarnaast is het risico groot dat je op deze manier onder- of over verzekerd bent.

Reisverzekering afsluiten bij het boeken van de reis
Wanneer je bij je boeking direct een reisverzekering afsluit, betaal je hoogstwaarschijnlijk teveel voor deze verzekering. Reismaatschappijen hebben namelijk afspraken met bepaalde verzekeraars die via hen een reisverzekering aanbieden. Ondanks het feit dat er dus weinig te vergelijken valt, maken erg veel mensen gebruik van deze optie om er maar vanaf te zijn. Nu zal het bedrag dat je teveel betaald voor een kortlopende reisverzekering niet al te hoog zijn, maar dat is anders bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. Tussen de premies die gerekend worden voor doorlopende reisverzekeringen zitten namelijk grote verschillen. Daarnaast is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger voor personen die alleen meer dan 21 dagen, of met het gezin meer dan 15 dagen per jaar op reis gaan. Zeker voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is het dus aan te raden een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders van de verzekering.

Online een reisverzekering afsluiten
Een groot voordeel van het online afsluiten van een reisverzekering geniet je wanneer je een vergelijking op maat maakt. Dat wil zeggen dat je de verschillende reisverzekeringen vergelijkt op basis van de eigen wensen. Je ziet dan direct welke premie door welke verzekeraar wordt gerekend wanneer je de verzekering op een bepaalde manier wilt inrichten. Daarnaast kent het online afsluiten van een reisverzekering nog een groot voordeel. Wanneer je online een verzekering afsluit, heb je altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Vind je bijvoorbeeld binnen deze 14 dagen een beter aanbod? Dan kun je de reisverzekering direct weer stopzetten.

Afsluiten van een annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering kan op veel verschillende manieren worden afgesloten. Verreweg de meeste mensen sluiten een annuleringsverzekering direct af tijdens het boeken van de reis. Het is daarnaast ook mogelijk deze verzekering online af te sluiten voor een bepaalde periode (kortlopend) of voor een langere periode (doorlopend). Verder wordt een annuleringsverzekering ook vaak tegelijkertijd afgesloten met een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Ga je op jaarbasis meer dan 21 dagen op vakantie? Dan is het aan te raden een doorlopende reisverzekering met doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen kost dit nog geen 5 euro per maand en kun je met een gerust hart het hele jaar door op vakantie. Let er wel op dat verschillende verzekeraars verschillende voorwaarden hanteren. Zo mag van de ene verzekeraar een reis niet langer dan 60 dagen duren, terwijl dit bij de andere verzekeraar 180 dagen is. Ga je bijvoorbeeld studeren in het buitenland voor langere tijd? Dan heb je niets aan een reisverzekering die een reis van maximaal 60 dagen dekt. Let er dus goed op wat je afsluit!

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.