Waarom een zakelijke reisverzekering afsluiten?

Waarom een zakelijke reisverzekering afsluiten?

Waarom een zakelijke reisverzekering afsluiten?

Een doorlopende reisverzekering is over het algemeen niet geschikt voor zakenreizen. Dat heeft ermee te maken dat bij zakenreizen het financiële belang veel groter is dan bij een vakantie. Daardoor zijn ook de risico’s wat groter. Het is dan ook verstandig om een zakelijke reisverzekering af te sluiten als je met enige regelmaat op zakenreis gaat of vaak beurzen of congressen in het buitenland bezoekt. Bijkomend voordeel is dat ook werkzaamheden in het buitenland meestal zijn meeverzekerd. En natuurlijk kun je een zakelijke reisverzekering ook op de zaak afsluiten, zodat je niet privé voor de premie opdraait.

Aanvulling op je doorlopende reisverzekering
Er bestaan doorlopende reisverzekeringen waarbij je de mogelijkheid hebt om voor een meerprijs ook zakenreizen mee te verzekeren. Of dit een verstandige keuze is, hangt sterk van de polisvoorwaarden af. Verdiep je hier dus vooraf goed in. Het voordeel van deze optie is natuurlijk wel dat je in één keer alle zakelijke reizen in een jaar verzekerd hebt. Je hebt nergens meer omkijken naar, ook als je een keer last minute naar een congres moet, hoef je niets te regelen.

Kortlopende zakenreisverzekering
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iedere zakenreis een aparte kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dat is natuurlijk wat meer werk, maar je bent nooit langer verzekerd dan de duur van je zakenreis en betaalt dus niet onnodig premie. Let er bij het afsluiten van een kortlopende zakenreisverzekering wel altijd goed op dat alles wat jij wilt ook daadwerkelijk gedekt is. Denk hierbij aan medische kosten, schade, verlies of diefstal van je bagage of schade aan je hotelkamer. Bij sommige verzekeringen kun je extra personen bijverzekeren. Dat kunnen collega’s zijn, maar bijvoorbeeld ook je partner.

Vrijwilligerswerk of stage
Ga je naar het buitenland om vrijwilligerswerk te doen? Ook dan is het raadzaam om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Ook bij een stage of een studiereis naar het buitenland kun je geen beroep doen op een standaard reisverzekering. Het maakt in principe namelijk niet uit of je werk verricht dat betaald of onbetaald is. Het risico op beschadiging, diefstal of verlies van spullen is net zo groot en ook de kans op medische kosten is hetzelfde. Wat mooi meegenomen is, is dat je laptop, tablet of smartphone bij een zakelijke reisverzekering ook gewoon meeverzekerd zijn. Ook kun je je bagage voor een hoger bedrag verzekeren, omdat je vaak belangrijke documenten of apparatuur bij je hebt.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.