Waarom sluit je een reisverzekering af?

Waarom sluit je een reisverzekering af?

Waarom sluit je een reisverzekering af?

Hoewel je natuurlijk hoopt dat een reisverzekering op vakantie niet nodig is, zit een ongeluk ook op vakantie in een klein hoekje. Kosten voor bijvoorbeeld medische zorg kunnen hoog oplopen indien je zorgverzekering niet geldig is in een bepaald gebied. Daarnaast neem je bijna altijd kostbare dingen mee op vakantie. Denk daarbij aan contact geld, mobiel en camera en waardevolle papieren. Mocht daar iets mee gebeuren, dan is het natuurlijk handig eventuele kosten/verliezen vergoedt te krijgen. Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten, aanvullende dekkingen en verzekeraars.


Verschillende dekkingen

Allereerst kun je kiezen uit verschillende algemene dekkingen. De keuze bestaat bij vrijwel alle verzekeraars uit dekking geldig in Nederland, Europa en de hele wereld. Verschillende verzekeraars bieden hier tussenvormen aan zoals Benelux dekking of wereld dekking waarbij enkele landen zijn uitgesloten. Weet je welke algemene dekking je nodig hebt? Dan is het tijd om te gaan bedenken of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering de beste keuze is.


Kortlopend- of doorlopend?

Wanneer je maar eenmaal per jaar voor een korte periode (minder dan 30 dagen) op vakantie gaat, heb je aam een tijdelijke kortlopende reisverzekering genoeg. Deze verzekering sluit je af voor de duur van de reis. De verzekering gaat in op de dag dat je weggaat en stopt automatisch bij terugkomst. Ga je echter langer dan 30 dagen aaneengesloten op vakantie, of ben je meer dan één keer per jaar in het buitenland? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Een kortlopende reisverzekering is namelijk relatief erg duur. De doorlopende reisverzekering loopt voor een bepaalde tijd, meestal een jaar. Daarna kun je ervoor kiezen de verzekering op te zeggen. Voor die tijd kan dat niet. Een doorlopende reisverzekering is relatief erg goedkoop. Op jaarbasis is deze reisverzekering ongeveer even duur als een kortlopende reisverzekering voor de duur van een maand. Daarnaast zijn gezinsleden automatisch meeverzekerd en heb je de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen.


Aanvullende dekkingen

Bij de aanvullende dekkingen kun je kiezen voor aanvullende dekkingen voor bagage, medische kosten in het buitenland, annulering van de reis, vervangend vervoer en pechhulp. De kans bestaat dat je al een verzekering hebt die gedeeltelijk overlapping heeft met een aanvullende dekking. Zo bieden enkele autoverzekeraars ook pechhulp en vervangend vervoer in het buitenland en bestaat de kans dat je zorgverzekering ook medische kosten in het buitenland en eventuele gipsvluchten vergoedt. Daarnaast is het ook mogelijk dat je bij het boeken van de reis een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Het is handig om te weten waarvoor je al verzekerd bent, alvorens een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Onnodig betalen is immers nergens voor nodig.


Reisverzekering vergelijken

Op Reisverzekeringenvergelijken.net vergelijk je 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen waarvan de tarieven bekend zijn. Ook als wij daar geen vergoeding voor krijgen. Zo is de kans dat je de goedkoopste reisverzekering vindt optimaal. Reisverzekeringen vergelijken doe je bij ons met een vergelijking op maat. Dat houdt in dat je aangeeft waaraan de verzekering moet gaan voldoen en vervolgens alle prijzen te zien krijgt van de verzekeraars die kunnen leveren waarnaar je op zoek bent.

Deel dit artikel:

Over Reisverzekeringenvergelijken.net

Reisverzekeringenvergelijken.net biedt ondersteuning bij het vergelijken en uitkiezen van een reisverzekering. Wij bieden een onafhankelijke vergelijking en de mogelijkheid direct online te overstappen.