Bij ons staat de goedkoopste reisverzekering bovenaan

Je wilt goed verzekerd op vakantie maar daar betaal je natuurlijk liever niet teveel voor. Dat is waarschijnlijk de reden dat je hier terecht gekomen bent; je bent op zoek naar een goedkope reisverzekering. In dit artikel leggen we je uit hoe je de goedkoopste reisverzekering kunt vinden. Deze kun je direct via ons vergelijken en ook direct online afsluiten. Bij ons staat de goedkoopste reisverzekering altijd bovenaan. Dat scheelt weer een hoop speurwerk.

Goedkoopste reisverzekering vinden
Welke reisverzekering in jouw geval de goedkoopste is, hangt af van verschillende factoren. De factoren die het meest bepalend zijn zullen we hier kort bespreken. Op basis van impact op de tarieven zijn de meest bepalende factoren: gekozen dekking(en), maximale reisduur en dekkingsgebied.

De goedkoopste reisverzekering is er één zonder aanvullende dekkingen. Aan een kale reisverzekering heb je helaas weinig. Je hebt dan recht op enkele standaard dingen als repatriëring en vergoeding van onverwachte kosten op reis bijvoorbeeld als gevolg van ziekte of een ongeluk. Dekking in andere situaties die vaker voorkomen, kun je afsluiten als aanvullende dekking. Zo kun je bagage verzekeren, een annuleringsverzekering afsluiten of een aparte dekking voor wintersport afsluiten. Niet alle modules kosten hetzelfde. Het verzekeren van bagage is een stuk duurder dan de aanvullende wintersport module. Toch verdubbelt het standaard tarief voor je reisverzekering al snel wanneer je enkele aanvullende verzekeringen afsluit.

Ook het dekkingsgebied en de reisduur zijn van grote invloed op de te betalen premie. Voor werelddekking betaal je al snel 25% extra. Het is belangrijk om te kijken of je wereld dekking wel echt nodig hebt. Vaak heb je aan Europa dekking al genoeg. Hieronder vallen namelijk ook Rusland, Turkije, Israel, Marokko en Egypte. Voor een reis naar één van deze landen is dus geen wereld dekking nodig. Ook de reisduur per vakantie is van redelijk grote impact op de premie. Om een goedkope reisverzekering te vinden zou je ervoor moeten zorgen dat je de reisduur niet te lang instelt. Let er wel op dat je de reisduur ook niet te kort inschat. In het geval van schade bestaat dan de kans dat de verzekeraar niet uitkeert.

Goedkope kortlopende reisverzekering
Ook voor het vinden van een goedkope kortlopende reisverzekering kun je bij ons terecht. De vraag is wel of het de moeite waard is om hier veel tijd in te stoppen. Zeker voor korte vakanties scheelt het vaak niet meer dan een paar euro tussen de goedkoopste en duurste reisverzekering. Dat komt doordat het gaat om een eenmalige verzekering met (zeer) korte looptijd.

Vergelijkingstips
De belangrijkste vergelijkingstip; vul zoveel mogelijk in. Door gebruik te maken van zoveel mogelijk filters, wordt het resultaat persoonlijker. Wanneer je nauwelijks filters gebruikt is de kans groot dat de prijzen afwijken van die bij de verzekeraar zelf. Het gebruiken van de filters heeft dus zowel het voordeel van nauwkeurigere prijzen als een meer uitgebreide vergelijking.

Een goedkope reisverzekering sluit je gemakkelijk online af bij een verzekeraar naar keuze. Reisverzekeringenvergelijken.net fungeert hierbij slechts als tussenpartij. Door gebruik te maken van onze vergelijking hoef je niet meer bij alle afzonderlijke verzekeraars je gegevens opnieuw in te vullen. Dit doe je eenmalig bij ons. Wij gebruiken deze gegevens vervolgens om de prijzen op te halen bij de verzekeraars en een overzicht te maken.

Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste reisverzekering en gebruik maakt van onze vergelijking, vind je de goedkoopste verzekering altijd bovenaan. De resultaten worden standaard geordend van goedkoop naar duurder.