Over de reisverzekeringen

Wil je honderd procent ontspannen op vakantie, dan is een goede reisverzekering uiteraard onmisbaar. Deze verzekering dekt allerlei kosten die ontstaan door onvoorziene situaties tijdens je vakantie. Een ongeval bijvoorbeeld, of diefstal of verlies van je bagage. Behalve dat de kosten voor je betaald worden, zodat je zelf niet met een strop blijft zitten, wordt ook alles voor je geregeld. Zo kun je zorgeloos op reis. Op deze website kun je de vele reisverzekeringen vergelijken. Zo vind je altijd de verzekering die het beste bij jou past.

Kortlopende reisverzekering
Ga je een reisverzekering afsluiten, dan heb je tegenwoordig een enorm aanbod aan verzekeraars die allemaal weer meerdere verzekeringen en uitbreidingspakketten aanbieden. Om niet te verdwalen in dit woud aan keuzemogelijkheden, kun je jezelf een aantal eenvoudige vragen stellen. In de eerste plaats, wil je een kortlopende of een doorlopende reisverzekering? Kies je voor het eerste, dan sluit je een reisverzekering af voor de exacte duur van je vakantie of reis. Op de dag dat je thuiskomt, eindigt het contract met je verzekeraar.

Doorlopende reisverzekering
Kies je voor een doorlopende reisverzekering, dan sluit je een contract af met een looptijd van een jaar. Alle reizen, die je binnen dit jaar onderneemt, zijn dan verzekerd, mits er altijd ten minste één overnachting in je reis zit. Een dagje naar de Efteling valt dus niet onder de dekking van je reisverzekering, maar blijf je er een nachtje slapen, dan wel. Je kunt een verzekering afsluiten voor jezelf, maar ook voor meerdere personen. Je kunt dus je hele gezin in één klap verzekeren.

Voordeligste optie?
Een kortlopende reisverzekering is vaak de voordeligste optie, als je alleen of met twee personen op vakantie gaat en niet meer dan zo’n 21 dagen per jaar. Reis je meer dagen in een jaar, dan ben je meestal goedkoper uit met een doorlopende variant. Voor een reisverzekering voor het hele gezin ligt dit omslagpunt vaak al bij zo’n 15 dagen. Natuurlijk hangt de uiteindelijke prijs ook af van je eigen wensen. Afhankelijk van je bestemming kun je bijvoorbeeld kiezen voor Nederland-, Europa-, of Werelddekking. Hoe ruimer de dekking die je kiest, hoe duurder het natuurlijk wordt.

Welke modules heb je nodig?
Verder kun je kiezen uit allerlei verschillende modules en extra’s, wat natuurlijk ook van invloed is op de uiteindelijke hoogte van de premie. Zo kun je kiezen voor speciale wintersportdekking of hulp bij pech onderweg. Maar vraag je bij alle modules, waaruit je je reisverzekering kunt opbouwen altijd af of je ze wel echt nodig hebt. Medische kosten bijvoorbeeld kunnen al vanuit je zorgverzekering gedekt zijn, als je een goede aanvullende verzekering met buitenlanddekking hebt. En pechhulp, inclusief vervangend vervoer en repatriëring is misschien al afdoende geregeld in je autoverzekering.

Annuleringsverzekering
Wat wel altijd nuttig is, is een annuleringsverzekering. Die vergoedt alle extra kosten die je moet maken wanneer je onverhoopt de vakantie moet afzeggen. Er moet dan wel sprake zijn van een ernstige overmacht situatie, zoals ziekte, een sterfgeval, scheiding of werkloosheid. Je kunt een annuleringsverzekering los afsluiten, maar ook als onderdeel van je reisverzekering.