ASR reisverzekering

Over de ASR reisverzekering

Als je een doorlopende reisverzekering afsluit bij ASR ben je standaard verzekerd tegen extra reis- en verblijfskosten in geval van ziekte, een ongeval of overlijden. Maar ook bij vervoersproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van een staking of wanneer je onverwacht eerder terug naar huis moet vanwege familieomstandigheden. Ook als je per ongeluk schade toebrengt aan je vakantieverblijf is dit door de reisverzekering gedekt. Daarnaast kun je optioneel een aantal dekkingen bijverzekeren, onder andere voor je bagage, annulering, noodhulp en vervangend vervoer bij pech, geneeskundige kosten of een extra dekking voor zakelijke reizen. Je kunt kiezen voor een verzekering met Europadekking of Werelddekking.

Handige en bijzondere extra’s
De doorlopende reisverzekering van ASR biedt verder nog een aantal handige extra’s. Zo is bijvoorbeeld duiksport meeverzekerd, wat bij de meeste reisverzekeringen niet het geval is. En je kunt alle gezinsleden meeverzekeren die op jouw adres wonen, maar óók kinderen die tijdelijk in het buitenland studeren, mits ze nog wel in Nederland staan ingeschreven. Bijzonder aan de reisverzekering van ASR is ook dat je een extra dekking kunt afsluiten voor een verblijf in je eigen vakantiewoning, stacaravan of boot of wanneer je met de caravan door Nederland reist. Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om vakanties te verzekeren waarvan je geen boekingsbewijs of rekening kan overleggen.

Over ASR
Verzekeringsmaatschappij ASR bestaat sinds 1997 en is ontstaan door de overname van Stad Rotterdam, De Amersfoortse en Europeesche Verzekeringen. Zo ontstond ook de naam ASR, tegenwoordig geschreven als a.s.r. Dit is een afkorting van Amersfoortse en Stad Rotterdam. In 2000 werd de ASR Verzekeringsgroep overgenomen door Fortis. Als onderdeel van Fortis is dus ook de verzekeringsmaatschappij tegenwoordig in handen van de overheid. Tegenwoordig maakt ook online verzekeraar Ditzo deel uit van de ASR Verzekeringsgroep.


Vergelijk de ASR reisverzekering

Naar ASR
Vergelijk alle reisverzekeringen