Generali reisverzekering

Over de Generali reisverzekering

 
LET OP: Generali is overgenomen door ASR en biedt dus geen zelfstandige reisverzekering meer. Reisverzekeringen vergelijken kan hier.

De doorlopende reisverzekering van Generali vergoedt standaard een aantal dingen. Ten eerste ben je verzekerd tegen schade en bijkomende kosten bij allerlei onvoorziene gebeurtenissen en calamiteiten. Ook verlies van of schade aan je bagage is gedekt. Dat geldt ook bij diefstal. Ook onvoorziene reiskosten die je moet maken als gevolg van een noodsituatie thuis, worden vergoed. En heb je acute hulp nodig, dan staat de Help Service voor je klaar. Ook kosten voor eventuele opsporing, reddingsacties, berging en repatriëring worden standaard vergoed. De maximale reisduur is 60 aaneengesloten dagen per reis. Ook dagtrips zijn niet verzekerd.

Aanvullende dekkingen
Je kunt de basisdekking verder uitbreiden met aanvullende dekkingen voor annulering, medische kosten, wintersport en werelddekking. Als je eerder naar huis moet, krijg je de extra kosten dus vergoed, maar niet de misgelopen reisdagen. Dat kun je echter opvangen door een annuleringsverzekering af te sluiten. Uiteraard dekt die ook meteen de kosten wanneer je door een overmacht situatie de hele reis moet annuleren. Binnenlandse reizen zijn gedekt wanneer er sprake is van minimaal één overnachting. Daarnaast zijn standaard alle reizen en vakanties binnen Europa en de landen rond de Middellandse Zee verzekerd. Voor reizen buiten Europa kun je kiezen voor de aanvullende werelddekking. Kies je hiervoor, dan geldt deze dekking ook meteen voor alle andere aanvullingen die je kiest.

Over Generali
De geschiedenis van Generali gaat terug tot 1870. Toen heette de verzekeraar nog De Nederlanden van 1870. Sinds 1993 volgt, na een aantal overnames en een fusie, een naamsverandering. Generali is al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw in handen van een Italiaanse verzekeringsmaatschappij. Dit moederbedrijf is een van de grootste verzekeraars ter wereld en actief in meer dan 60 landen. Als gevolg hiervan kan ook de Nederlandse tak voor haar reisverzekeringen gebruik maken van een uitgebreid wereldwijd netwerk van hulpverleners.


Vergelijk de Generali reisverzekering

Naar Generali
Vergelijk alle reisverzekeringen