ING reisverzekering

Over de ING reisverzekering

Bij ING heb je de keuze uit een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. De doorlopende reisverzekering bestaat uit een basisverzekering die je kunt uitbreiden met een aantal aanvullingen. De basisdekking vergoedt de kosten voor diefstal en beschadiging van je bagage, medische kosten op reis en eventuele repatriëring binnen Europa. Kinderen tot en met vier jaar zijn gratis meeverzekerd. De maximale reisduur is 45 aaneengesloten dagen en de verzekering geldt ook voor overnachtingen in eigen land en het privégedeelte van stages, zakelijke reizen of vrijwilligerswerk in het buitenland. Per polis kunnen maximaal zes personen verzekerd worden, waarvan maximaal twee boven de 21 jaar.

Annuleringsdekking
Je kunt de basisverzekering aanvullen met een annuleringsdekking, werelddekking of wintersportdekking. De annuleringsdekking is iets uitgebreider dan bij de meeste verzekeraars. Ook het overlijden van een goede vriend wordt bijvoorbeeld als geldige reden gezien voor annulering, waar dat meestal alleen geldt voor eerste en tweedegraads familieleden. En je kunt hem afsluiten tot 14 dagen na boeking van je reis in plaats van de gebruikelijke 7 dagen.

Kortlopende reisverzekering
Als je niet vaker dan één keer per jaar op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering onvoordelig. Je betaalt dan immers iedere maand premie voor iets wat je verder niet meer gebruikt. Bij ING kun je in dat geval ook een kortlopende reisverzekering afsluiten. Deze geldt alleen voor de periode dat je daadwerkelijk op vakantie bent, van vertrek tot thuiskomst. De voorwaarden zijn verder hetzelfde, maar de premie zal in dit geval voordeliger zijn.

Over ING
ING is in 2009 ontstaan uit een fusie tussen de ING bank en de Postbank. Het is een van de grootste financiële dienstverleners van ons land, die naast bankproducten en financiële producten zoals hypotheken, leningen en pensioenen ook verzekeringen in het aanbod heeft. Naast diverse soorten schadeverzekeringen, zijn dat onder andere ook levensverzekeringen, inboedelverzekeringen en reisverzekeringen.


Vergelijk de ING reisverzekering

Naar ING
Vergelijk alle reisverzekeringen